Bewegwijzering zuil IFV

IFV: kennisinstituut voor rampen en crises
Het Instituut Fysieke Veiligheid (IFV) in Arnhem werkt aan een veilige(r) samenleving in samenwerking met veiligheidsregio’s en hun partners. IFV doet aan onderzoek, kennisontwikkeling en verbetering van vaardigheden om adequaat te kunnen handelen bij rampen en crises in ons land.

Technische uitdaging
Het dagelijks werk van vandeReclame gaat zoveel verder dan alleen signalering, markering of belettering. Vaak verzorgen wij ook de onderliggende technische randvoorwaarden en realisatie voor een opvallend object.

Forse knik in aluminium zuil
Neem de door een architect ontworpen entreezuil. Deze drie centimeter dikke, aluminium zuil, bestemd voor het aangeven van de entree van IFV, diende een forse knik te krijgen en toch vlak te blijven ogen.

Geen omkijken naar
In samenwerking met een metaalconstructiebedrijf hebben we deze zuil van bijna twee meter hoog geproduceerd en voorzien van belettering. Dat laatste was maar een kleinigheid vergeleken met het praktisch ontwerp, de coördinatie, het transport en de handling van het aanzienlijke gewicht van de zuil, het laswerk en de montage op locatie. IFV had er ondertussen geen omkijken naar ...