Reclamebelettering IHC

IHC: Markleider in baggeren
IHC Merwede B.V. is een oer-Hollandse onderneming met een roemrijk verleden. Het bedrijf richt zich tegenwoordig op schepen en materieel voor de bagger- en offshore-industrie te ontwikkelen, ontwerpen en bouwen. De onderneming is verder werkzaam op een het gebied van mining en funderingstechnieken. Wereldwijd marktleider bij de bouw van baggerschepen. Bij IHC Merwede werken ca. 3000 personen verdeeld over de vele locaties in Nederland en eigen vestigingen in China, Dubai, Singapore en de Verenigde Staten. Het hoofdkantoor staat in Sliedrecht.

Handgeschilderde logo's, 12 meter breed
Verzoek van IHC: zet op wanden en deuren van drie van onze droogdokken ons nieuwe logo. Geen borden of plakletters graag. Wel met de hand geschilderde logo's op het enorme formaat van 12 meter breed en 10 meter hoog.

Spannende klus
Het bleek een spannende en specialistische klus waarvoor steiger, hoogwerker en een kraan met bak voor nodig waren. Die laatste, achteloos bungelend boven open water, zorgde soms voor een ietwat verhoogde hartslag.

Technisch vernuft en inschattingsvermogen
Technisch was het ook een uitdaging want de lettercontouren moesten met vaste hand op de damwandprofielen worden gezet. Dus van armlengte af, was het nodig de juiste verhoudingen in het oog te houden zodat het logo op afstand gezien er volstrekt normaal uit zou zien. Vernuft, inschattingsvermogen en correcte maatvoering waren alle vereist waarna het verven zelf, toen de contouren er eenmaal stonden, een koud kunstje bleek. Daarmee is IHC Merwede alweer geruime tijd prima herkenbaar vanaf water en snelweg.