Future Food Lab

Opdracht: Ontwikkeling van een nieuw food concept. Bevat logo, huisstijl en aankleding locatie.

 

Dat eten lekker en gezond moet zijn, spreekt voor zich. Maar is het ook duurzaam wat er op je bord ligt? En wat betekent duurzaam nu écht als je het over eten hebt? Op de Universiteit Utrecht willen de studenten samen met Sodexo het food plan naar een hoger level tillen. Daarom is het Future Food Lab ontwikkeld om zo circulair mogelijk met het eten om te gaan.

 

Future Food Lab start met een basismenu dat in elk geval 100% vega is en bereid wordt met zo veel mogelijk seizoensingrediënten van Nederlandse bodem. Is er een ingrediënt van gisteren over dat nog steeds kraakvers is? Dan maken ze er vandaag iets nieuws mee. Weggooien is zonde!

 

Hoewel het Future Food Lab spiksplinternieuw is, hebben we voor de bouw juist gekozen voor restmaterialen. Zo is het houten frame gemaakt van oude canvasdoeken van Sodexo. Maar liefst 95% van de materialen is tweedehands, maar toch zo goed als nieuw.